viernes, 17 de febrero de 2017

El Racó, Joc Simbòlic

Per tots és conegut que els menuts no juguen igual als 3 mesos que als 6 o a l'any.
De la mateixa manera que es desenvolupen les seves capacitat motrius, fisiològiques o cognoscitives també ho fa paral·lelament la manera en com interactuen amb el seu entorn mitjançant el joc.
Jugant és la manera natural i sana en com els nens es desenvolupen, creixen i van interioritzant i representant els seus aprenentatges.
Ens agradaria parlar-vos del joc simbòlic que sol iniciar-se al voltant dels 2 anys fins els 7 (això no vol dir que un nen de 20 mesos no pugui començar a fer-ne i que un de 8 no en faci). Coincideix amb l'aparició del llenguatge i és una manera més de practicar i consolidar tot el que van aprenent.
Segur que molts de vosaltres haureu vist com un bon dia els vostres menuts comencen a imitar tot allò que feu: volen escombrar, netejar els vidres, cuinar com vosaltres. Aquestes accions són una fase preliminar importantíssima per a que evolucioni el joc simbòlic i és vital que els deixem experimentar i "ajudar-nos" en allò que els nens vulguin fer. Quan imiten una acció en el moment en que la fem nosaltres no és joc simbòlic.
El joc simbòlic pròpiament dit es dóna quan la criatura espontàniament imita una conducta d'adult o d'una altra persona i la representa com a part d'un joc lúdic sense que aquesta s'hagi fet en aquest moment immediat.
El joc simbòlic es caracteritza per imitar accions de la vida quotidianadel món dels adults. Apareix quan l'infant ha adquirit la capacitat de representació i és capaç de representar accions i regles bàsiques imaginàries que es refereixen als acords sobre a què es juga.

EL TEATRE/ titelles

Minimarket

La taula d'experimentació


La fireta


El safareig


No hay comentarios:

Publicar un comentario