viernes, 21 de abril de 2017

La Llegenda de Sant JordiLA LLEGENDA DE SANT JORDI:

Diu la llegenda de Sant Jordi que fa molt i molt temps hi havia un drac monstruós, amb les urpes llargues i alè de foc. Aquest drac feia fugir el poble, i es menjava tots els animals.

Els ciutadans, sense cap solució, varen decidir donar-li tots els animals que quedaven al poble, totes les ovelles, porquets, galls, ànecs, fins que ja no varen quedar més.
Aleshores quan s’acabaren els bens van fer una reunió i varen decidir que farien un sorteig i que cada dia una persona del poble  hauria de ser menjat per el drac ferotge.


Un dia per mala sort, li va tocar a la filla del rei, i ell per molt que va plorar i demanar que perdonessin a la seva filla, el poble es va negar. Durant vuit dies el rei va plorar la seva filles i arribant el dia, el rei va haver de deixar marxar la seva filla.

Però de sobte, quan el drac ja obria la seva gran boca per menjar-se d’una queixalada la princesa, va aparèixer, amb la seva llança i el seu escut el cavaller sant Jordi, per salvar la princesa, de les urpes de l’enorme drac.

El Princep va llençar la seva llança i va matar el drac, amb la llança clavada al cor de cop i volta de la sang del drac sortir un roser,amb unes roses que brillaven amb l’esplendor del sol.

Ell agafà la més bonica , va anar a la princesa i li va regalar en senyal d’amor. El rei li va demanar que es cases amb la seva filla i que li donaria tot el seu or i la meitat del regne.

Però el cavaller va marxar sen se dir res, i des de les hores el poble va viure amb tranquil·litat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario